Articulatie boek en USB-card

* Overzicht over articulatie, fonologie en therapie
* Teksten, filmpjes, foto´s en voorbeelden van therapiemateriaal
* 34 hoofdstukken met spelideeën
Willy Dijkstra-Buitendijk & Lenie van den Engel-Hoek

Dit boek Articulatie is een beknopt theoretisch en praktisch overzicht van de logopedische behandelingen voor problemen in de spraakverstaanbaarheid. Jonge kinderen leren verstaanbaar spreken in hun vroege ontwikkeling. Daarmee kunnen ze steeds beter met hun omgeving communiceren. Kinderen met problemen in deze ontwikkeling kunnen met behulp van logopedische begeleiding geholpen worden. In dit boek is in deel I informatie over therapie van problemen in de verstaanbaarheid, onderzoek en beschikbare logopedische therapieën opgenomen, zoals deze op dit moment in Nederland beschikbaar zijn. In deel II zijn de ideeën voor verschillende werkvormen bij elkaar gezet.

De eerste uitgave van het boek Articulatie is geschreven door Willy Dijkstra-Buitendijk en Lenie van den Engel-Hoek en is de opvolger van de populaire interactieve CDROM onder dezelfde naam. Op 1 november 2013 is, tijdens het congres van de NVLF, het boek bekroond met de Branco van Dantzigprijs. Na vijf jaar werd het tijd voor een geheel herziene versie van het boek met de nieuwste ontwikkelingen en behandelmateriaal.

De logopedie is sterk in ontwikkeling. Nieuwe inzichten, wetenschappelijk onderzoek en de vraag naar evidence based werken vragen up-to-date kennis van de logopedist. Tien jaar geleden hebben de auteurs de eerste versie van de cdrom Articulatie op de markt gebracht. Theorie en praktijk van de logopedische behandeling konden we daarop combineren. Uit reacties van collega’s en door opmerkingen van de cursisten tijdens de workshop MPS bleek er behoefte aan informatie op papier. Met het boek Articulatie hebben ze gehoor gegeven aan deze vraag, in combinatie met de voordelen van een DVD. Nu, vijf jaar later is er een geheel herziene versie uit. Niet meer met een DVD maar met een USB-card. Hier staan filmpjes op die zowel als ondersteuning van de theorie als van de verschillende werkvormen gezien kunnen worden. Nieuw zijn filmpjes van de normale fonologische spraakontwikkeling waarbij te zien is dat een kind vereenvoudigingsprocessen nog gebruikt en langzaam los laat.

Inhoud:
Deel I
Informatie over therapie van problemen in de verstaanbaarheid onderzoek en beschikbare logopedische therapieën
Deel II
Ideeën voor verschillende werkvormen
USB-card
Filmpjes en verschillende oefenbladen

Het boek is voor studenten logopedie een kennismaking met dit onderdeel van de logopedische diagnostiek en behandeling. Voor collega logopedisten is dit overzicht een ondersteuning voor de therapie van slecht verstaanbare kinderen.

Onderwerpen Logopedie
Media/materialen Software
Bestelnummer 88202

Tips, suggesties, adviezen

€ 51,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Draagbaar  Therapie Center

Draagbaar Therapie Center

€ 89,90 (incl. 21% BTW)
Myofunctionele Oefenordner

Myofunctionele Oefenordner

€ 98,50 (incl. 21% BTW)