> Mis geen aanbiedingen 

> Gratis kopieerbladen

> Actuele informatie
                        


 
  Word Facebook-Fan voor nieuws en tips rondom het thema leren.  Volg ons op Twitter voor nieuws en tips rondom het thema leren.
Close [x]

Het grote letter- en cijferspel van Tuk

* Letters en dubbelklanken, cijfers en getallen
* 192 letter- en cijferkaartjes
* In combinatie met het abc van Tuk
Letters en dubbelklanken, cijfers en getallen
Samen kijken, praten, lachen, verzamelen, tellen, sorteren, fantaseren, woorden verzinnen, woorden leggen en leren lezen. Gedrukte en geschreven woorden zijn eigenlijk combinaties van plaatjes (letters) waarbij je je fantasie moet gebruiken. Als je het woord aap kunt ontcijferen en je ziet een grappige aap voor je, dan kun je echt lezen. Dan is lezen leuk! Belangrijk is dat je samen met een ander naar de kaartjes kijkt en met de kaartjes speelt. Natuurlijk kun je er ook alleen mee spelen, maar samen kijken, vergelijken, praten, lachen, verzamelen, sorteren, fantaseren, letters en cijfers herkennen, woorden verzinnen, woorden leggen en leren lezen is veel leuker.

Letterkaartjes
In het pakket zitten 144 letterkaartjes met de 26 letters van ons alfabet en 17 dubbelklanken en klankcombinaties. Van alle letter- en dubbelklank-kaartjes zijn er twee. Alle drukletters op de letterkaartjes staan in het lettertype uit Het grote abc van Tuk. De achtergrond van alle letterkaartjes is oranje. Op de voorkant staat de letter of dubbelklank in drukletters/blokletters en er staat een plaatje bij. Op de achterkant zie je de letter of dubbelklank in schrijfletters en een plaatje. Het plaatje van de appel is kleiner dan bij de drukletters. Dat komt omdat de schrijfletter f en de schrijfletter k veel groter zijn dan de drukletters. De schrijfletters zijn zo gemaakt, dat je met de kaartjes een woord kunt leggen en dat je dan met je vinger de letters kunt naschrijven. Dan moeten die letters wel 'op één lijn' liggen. In het pakket vind je 2 x alle letters en dubbelklanken. Sommige letters komen vaker dan 2 x voor: a (9 x), b (4 x) , d (3 x), e (14 x), i (7 x), l (3 x), n (9 X), o (7 x), p (4 x), r (7 x), s (7 x), t (6 x).

Cijferkaartjes
In het pakket vind je 48 cijferkaartjes. 42 kaartjes met de cijfers en getallen 0 tot en met 20 en 6 kaartjes met rekentekens: + - : x =. Alle woorden en cijfers op de cijferkaartjes staan in het lettertype uit Het grote cijferboek van Tuk. De achtergrond van alle cijferkaartjes is appelgroen. In het pakket vind je 2 x alle cijfers en getallen. Op de voorkant staat het getal in plaatjes. Op de achterkant staat het cijfer.

Spelsuggesties (PDF)
Inhoud 192 vrolijk gekleurde en geïllustreerde letterkaartjes en cijferkaartjes met afgeronde hoeken (formaat 50 x 50 mm) gemaakt van stevig karton. Deze 192 kaartjes worden geleverd in 8 kartonnen frames (formaat 340 x 220 mm), die als één pakket geseald zijn. Je moet de kaartjes alleen nog even uitdrukken. Bewaar de kartonnen frames waaruit je de kaartjes drukt. De frames zijn als puzzelvorm te gebruiken.

Bijpassende lege opbergbox voor de losse 192 letter- en cijferkaartjes is apart te bestellen onder bestelnummer 58008. Indien u de 144 letterkaartjes en 48 cijferkaartjes apart wenst op te bergen kunt u 2 opbergboxen bestellen.
Onderwerpen Beginnende geletterdheid, Logopedie, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6
Media/materialen Spellen
Bestelnummer 89251

Tips, suggesties, adviezen

€ 24,95 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Magnetische Letterdoos

Magnetische Letterdoos

€ 19,95 (incl. 21% BTW)
Letters met richtingpijlen

Letters met richtingpijlen

€ 14,80 (incl. 21% BTW)
Letterkwartet

Letterkwartet

€ 8,50 (incl. 21% BTW)
Een steuntje in de rug

Een steuntje in de rug

€ 260,00 (incl. 21% BTW)