Het Grote Rekenboek - Oefenboek

* Bevat alle stof van de basisschool
* 192 pagina‘s
Alle leerstof voor rekenen overzichtelijk op een rij. Duidelijk en stapsgewijs uitgelegd met veel voorbeelden en per onderwerp bij elkaar. Deze editie is uitgebreid tot en met niveau 3F. Het meest complete rekenboek voor alle scholieren. Het Grote Rekenboekboek is een uitkomst voor iedereen die wil kunnen terugvallen op de basis. Het oefent de basisprincipes van het rekenen en biedt inzicht in rekenstrategieën met duidelijke uitleg om de technieken goed onder de knie te krijgen. Voor deze editie van dit onmisbare hulpmiddel voor leerlingen, ouders, leerkrachten en (Pabo-) studenten is de stof uitgebreid, zodat nu de referentieniveaus 1F, 2F en 3F volledig worden gedekt. Dat maakt Het Grote Rekenboek niet alleen tot een standaardwerk voor het basisonderwijs, maar ook uitermate geschikt als rekenprogramma voor de rekentoets in voortgezet onderwijs en mbo. Alle rekenonderdelen komen gestructureerd aan bod: getalbegrip, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, breuken, procenten, meten en maten, geld, klok en kalender, meetkunde, perspectief, kaartbegrip en grafieken en diagrammen. Per rekenonderdeel wordt de theorie volledig en helder uitgelegd. Stap voor stap, met veel voorbeelden. Leerlingen krijgen zo inzicht in de verschillende rekenstrategieën en leren cijfertechnieken beheersen. Het Grote Rekenboek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen met kinderen op school en biedt steun naast welke methode dan ook die op school gebruikt wordt. Zo kunnen ouders hun kind gericht helpen met dit belangrijke vak.

Bij het overzicht hoort een oefenboek met veel doelgerichte oefeningen per onderdeel. Bij elk onderdeel wordt eerst de techniek uitgelegd, een voorbeeld uitgewerkt in stapjes en vervolgens worden oefeningen in klimmende moeilijkheidsgraad aangeboden totdat het onderdeel volledig is behandeld. Het is prima in te zetten als extra materiaal voor kinderen die wat meer uitleg nodig hebben én voor kinderen die al een stapje verder kunnen. Met volledige uitwerkingen in het uitneembaar antwoordenboekje.

Het Oefenboek hoort bij Het Grote Rekenboek - Overzicht, maar is ook los inzetbaar als extra materiaal naast iedere methode of thuis.

Voorbeeldpagina's (PDF)
Inhoud Integraal gebonden, 192 pagina's, full-colour, 240 x 200 mm, met uitneembaar antwoordenboekje in de achterflap.
Onderwerpen Rekenvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen
Bestelnummer 88560
€ 19,95 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: