Leespakket Mijn vriend Grompf groep 6

• Strips op leesniveau
• Volgens de AVI-leesmethode van Cito
Leren lezen met ... strips!
Strips op leesniveau, even een andere manier om kinderen met plezier ook zélf te laten lezen. Dat is het idee achter de serie Kijk en Lees, speciaal voor lezers van groep 3 tot en met 6 (leerjaar 1 tot en met 4). De serie bestaat uit 15 educatieve stripboeken. Elk Kijk en Lees boek is een bundeling van korte grappige verhaaltjes en is gemaakt volgens de Cito-richtlijnen voor veilig leren lezen.

Volgens de AVI-leesmethode van Cito
De stripboeken van Kijk en Lees zijn geschreven volgens de AVI-richtlijnen die scholen ook gebruiken. AVI is de naam van het leesvaardigheidssysteem van Cito dat bestaat uit verschillende leesniveaus. Voor alle AVI-leesniveaus van groep 3 tot en met 6, heeft Kijk en Lees een boek. Alle Kijk en Lees boeken zijn door Cito gecertificeerd.

Waarom werkt het?
Beelden zeggen meestal meer dan woorden. De striptekeningen helpen beginnende lezers dan ook flink op weg om het verhaaltje te kunnen begrijpen. Zonder een woord te lezen, zitten ze vaak al in het verhaal. Ze raken snel gemotiveerd om de dialogen te lezen, zodat ze het hele verhaal snappen. Het is dus een laagdrempelige manier om het lezen snel (weer) leuk te maken.

Altijd op maat
Omdat ieder boekje zijn eigen leesniveau heeft, kan elke beginnende lezer wanneer het boekje uit is, zo overstappen naar een nieuw boekje op het volgende leesniveau. Zo leren de kinderen spelenderwijs steeds beter lezen. Deugniet Joep en de grappige kikker Kik zijn er voor lezertjes uit groep 3 en 4, de belevenissen van de deugniet Joep zijn voor groep 4 en voor groep 5 is er de held van de Geheime Monster Dienst: Geheim agent G. Ruwel. En nu ook 3 boekjes van Mijn vriend Grompf voor groep 6.

Inhoud presentatie (PDF)
Inhoud Alle Mijn vriend Grompf boekjes voor groep 6 bij elkaar, van AVI E5 tot en met AVI E6, uitgevoerd in een harde kaft. 3 Boeken a 96 pagina`s, uitgevoerd in hardcovers, formaat 252 X 216 mm in full colour.
Onderwerpen Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 6
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen, Beeldverhalen
Bestelnummer 88805

Tips, suggesties, adviezen

€ 29,85 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: