Hulpwaaier TOS

• Naslagwerk voor professionals in zorg en onderwijs
• Informatie over de kenmerken en signalen van TOS
• Met tips en strategieën
‘De Taalontwikkelingsstoornis (TOS) is in het onderwijs recentelijk meer onder de aandacht gekomen. Al te lang werd ervan uitgegaan dat de zorg voor leerlingen met een dergelijke stoornis iets was dat buiten de school door specialisten moest worden aangepakt. Niets is minder waar. Het is een van de grote verdiensten van Jet Isarin om dit onderwerp op een bevattelijke manier naar ouders en leerkrachten en leerlingenbegeleiders gebracht te hebben.’ - Boeketje Onderwijs

Ongeveer 5 procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Kinderen met een TOS hebben een normale intelligentie, maar veel moeite met het uiten en begrijpen van taal. Kinderen die de taal niet goed beheersen kunnen informatie minder goed verwerken en onthouden en hebben daardoor moeite met leren. Ook kunnen ze vaak niet goed verwoorden wat ze voelen en denken en slecht begrijpen wat een ander bedoelt; hierdoor zijn ze sociaal-emotioneel kwetsbaar.

De Hulpwaaier TOS is een naslagwerk voor professionals in zorg en onderwijs en voor gebruik thuis. In overzichtelijke secties wordt informatie gegeven over de kenmerken en signalen van TOS, de gevolgen ervan voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en over diagnostiek, behandeling en prognose. Ook worden tips en strategieën aangereikt voor het stimuleren van de taalontwikkeling en het vergemakkelijken van de communicatie, het leren en het sociaal functioneren.

Jet Isarin ontwikkelde ook de mappen Spraaktaal Kids. Drie denk-, doe- en praatmappen voor kinderen van 4 tot 14 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Spraaktaal Kids is ook geschikt voor andere kinderen die taal moeilijk vinden!
Inhoud Stevige waaier van 92 pagina’s, formaat 200 x 80 mm.
Onderwerpen Logopedie, Taalvaardigheden, Woordenschat
Media/materialen Vakliteratuur
Bestelnummer 88980

Tips, suggesties, adviezen

€ 15,95 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Myofunctionele Oefenordner

Myofunctionele Oefenordner

€ 98,50 (incl. 21% BTW)
Logicon

Logicon

€ 138,50 (incl. 9% BTW)
Max Oefenkaarten -  Taal groep 3 t/m 8

Max Oefenkaarten - Taal groep 3 t/m 8

vanaf € 21,80