FonoLog Start

Jonge kinderen leren verstaanbaar spreken in hun vroege ontwikkeling.
Fonologische stoornissen bij kinderen kunnen de verstaanbaarheid sterk beïnvloeden en daarmee de ontwikkeling van kinderen belemmeren.
FonoLog is hét programma voor de fonologische therapie,
ontwikkeld door Willy Dijkstra-Buitendijk en Lenie van den Engel-Hoek, logopedisten met een jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen met fonologische problemen.
FonoLog helpt de verstaanbaarheid te verbeteren!
Vanuit de praktijk is er behoefte aan duidelijk en gestructureerd materiaal dat direct inzetbaar is. FonoLog is een programma dat hierin voorziet. Het is een programma waarin de behandeling van fonologische vereenvoudigingsprocessen een plek heeft gevonden.

Het programma is een losbladig systeem met op elke pagina instructies voor de ouders. De plaatjes zijn getekend door illustrator Ellen van Boggelen-Heutink. FonoLog kan ook gebruikt worden in combinatie met MPS, Minimale Paren Spellen.

• Instructiebladen en Oefenbladen voor de begrippen per vereenvoudigingsproces gerangschikt: backing en fronting, stopping, dentalisatie, devoicing en voicing, nasalisatie en denasalisatie, gliding, lateralisatie, h-satie, initiale-en finale consonantdeletie, s-clusterreductie en clusterreductie.

De stappen in FonoLog
Voor elk te behandelen proces zijn er 5 onderdelen in FonoLog met daarin telkens drie stappen.
Stap 1: auditieve input aan de hand van de verschillende oefenbladen.
Stap 2: het kind gaat actief meedoen op woordniveau.
Stap 3: oefenen op zinsniveau

De vijf onderdelen in FonoLog
1. Luister Goed
2. Het moet anders
3. Oefen-Doe woorden voor de logopedist en ouders
4. Oefenwoorden
5. Minimale paren lotto, Minimale paren-sorteer en Minimale paren-teken
Inhoud FonoLog Start bestaat uit een stevige map (formaat 320 x 285 x 75 mm) met 300 pagina’s (formaat A4) met zwart/wit afbeeldingen en opdrachten, inclusief 44 losse kunststof kaartjes met de klank- en structuureigenschappen in een handig doosje, met handleiding.

Instructiebladen en oefenbladen voor de begrippen per vereenvoudigingsproces gerangschikt: backing en fronting, stopping, dentalisatie, devoicing en voicing, nasalisatie en denasalisatie, gliding, lateralisatie, h-satie, initiale-en finale consonantdeletie, s-clusterreductie en clusterreductie.
Onderwerpen Logopedie, Taalvaardigheden
Bestelnummer 88211

Tips, suggesties, adviezen

€ 149,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: