E-Motion

Vreugde, woede, nieuwsgierigheid, droefheid... Waarom trekt een kind zo’n gezicht? Wat zijn de reden voor zijn gezichtsuitdruk, welke gevoelens schuilen er achter?
Sterke gevoelens zijn in het alledaagse leven van een kind overal aanwezig. Gevoelens hebben een oorzaak en deze oorzaak te begrijpen is een belangrijke basis om het denken en handelen van andere mensen te begrijpen. Met het voorliggende beeldmateriaal leren de kinderen de verschillende oorzaken van vijftien gevoelens kennen en begrijpen. De kaarten dienen hierbij als aanleiding voor een gesprek. Er zijn 15 emotiekaarten waarbij telkens vier situatiekaarten behoren. De complexiteit van de afgebeelde situaties op de situatiekaarten varieert zodat er verschillende vrijheidsgraden bij het vrij spreken gegeven zijn. De kinderen worden ondersteund hun eigen gevoelens en die van andere in het alledaagse leven beter waar te nemen, uitdrukking te geven en met gevoelens om te gaan. Naast de talige competentie wordt ook de sociaal-emotionele competentie van peuters en kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool gestimuleerd.
Inhoud 15 gekleurde kaartensets met elk 1 emotiekaart en 4 situatiekaarten, totaal 75 beeldkaarten, formaat 90 x 90 mm. Inclusief handleiding. Verpakt in een stevige kartonnen opbergdoos.
Onderwerpen Sociaal-emotionele ontwikkeling, Woordenschat
Bestelnummer 89640

Tips, suggesties, adviezen

€ 28,50 (incl. 21% BTW)