DraaiTaal 3.0 IB/RT-set

Zoek je een leuk spel om spelenderwijs woorden en tekstbegrip te oefenen? DraaiTaal 3.0 biedt per leerjaar 384 woorden aan in contextzinnen of met betekenissen. De woorden komen uit de meest gebruikte taalmethoden, Staal en Taal actief, én cito woordenschat 3.0.
Waaruit bestaat DraaiTaal 3.0?
DraaiTaal 3.0 biedt voor ieder leerjaar een doos met 4 spellen om de woordenschat uit te breiden. De set bevat 2 spellen Draaien en 2 spellen Matchen. Ieder spel heeft een eigen afbeelding, zodat de kaarten goed uit elkaar kunnen worden gehouden.

Hoe werken leerlingen met DraaiTaal 3.0?
Bij de spelvorm Draaien zoeken leerlingen het goede woord bij een zin en komen zo tot een oplossingswoord. Deze spellen werken net zoals de eerdere versie van DraaiTaal.

Het spel gaat als volgt:
• Lees de vraag – bijvoorbeeld: Het tegenovergestelde van modern is ...?
• Lees de antwoordmogelijkheden – gloednieuw, ouderwets, versleten of vroeger?
• Kies het goede antwoord en draai de kaart zo dat dit leesbaar voor je ligt.
• Doe hetzelfde met de volgende kaart.
• Alle kaarten van dezelfde kleur gedaan? Leg ze dan op volgorde naast elkaar.
• De letters bij de goede antwoorden vormen het oplossingswoord – bijvoorbeeld: L + A + M + P = LAMP.

De oplossingswoorden behoren per niveau tot een vast thema, bijvoorbeeld boerderij, muziek, vogels, lichaamsdelen, dieren, de tuin of Europese steden. Als blijkt dat het oplossingswoord van vier letters wel een bestaand woord is, maar niet bij het thema hoort, dan weet het kind dat het ergens een fout heeft gemaakt. De kaarten zijn per niveau verpakt in een doosje. De leerlingen kunnen ook samen in duo's met DraaiTaal oefenen. DraaiTaal oefent de Cito-woorden voor de niveaus M4, E4, E5, M6, E6, M7, E7. De spellen zijn dus in de eerste plaats bedoeld voor groep 4 t/m groep 7, maar ook bruikbaar voor oudere leerlingen. Doordat DraaiTaal is opgezet als zinvol tussendoortje voor zelfstandig werk, kunt u er ook mee differentiëren. Plusleerlingen vanaf groep 3 kunnen oefenen met DraaiTaal-niveaus die voor hogere groepen bedoeld zijn. Leerlingen met lacunes in hun woordenschat kunnen extra oefenen met niveaus voor lagere groepen.

De spelvorm Matchen is een effectieve werkvorm voor het aanleren van woorden en hun betekenissen. Leerlingen leggen de juiste betekenissen bij woorden.

Voor wie is DraaiTaal 3.0 geschikt?
De spellen Draaien en Matchen zijn zelfcorrigerend en geschikt als spellen voor tussendoor, tijdens taalcircuits of als ondersteuning bij woordenschatlessen. De spellen hebben dezelfde moeilijkheidsgraad en kunnen willekeurig gespeeld worden in het betreffende leerjaar.
De spellen hebben zelfcontrole, dat oefent makkelijk én leuk!
Inhoud DraaiTaal 3.0 biedt voor ieder leerjaar (groep 4 t/m 7) een doos met elk 4 spellen om de woordenschat uit te breiden. Elke set bevat 2 spellen Draaien en 2 spellen Matchen. Ieder spel heeft een eigen afbeelding, zodat de kaarten goed uit elkaar kunnen worden gehouden. Per set verpakt in een stevige kartonnen doos. De DraaiTaal 3.0 IB/RT-set Groep 4-7 bestaat dus uit 4 dozen met elk 4 spellen. In totaal 16 spellen!
Onderwerpen Beginnende geletterdheid, Remedial Teaching, Taalvaardigheden, Woordenschat
Groep/Leeftijd Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen, Handelingsgericht materiaal, Spellen
Bestelnummer 88608

Tips, suggesties, adviezen

€ 74,50 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Max Oefenkaarten - Woordenschat 4

Max Oefenkaarten - Woordenschat 4

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Woordenschat 2

Max Oefenkaarten - Woordenschat 2

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Woordenschat 3

Max Oefenkaarten - Woordenschat 3

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Woordenschat 1

Max Oefenkaarten - Woordenschat 1

€ 21,80 (incl. 21% BTW)