Doe meer met Bas

Speel en leerprogramma bij de Bas prentenboeken
Acht thema’s
Doe meer met Bas bevat acht thema’s. Ieder thema is gebaseerd op een prent uit een van de Bas-prentenboeken. Per thema zijn er spelactiviteiten voor twee à drie weken. De thema’s zijn:
1. Ik ben Bas
2. Met Bas op stap
3. Met Bas naar de boerderij
4. Welterusten, Bas
5. Schilderen met Bas
6. Hoera voor Bas
7. Bas, post
8. Met Bas naar de bieb

De eerste vier thema’s zijn meer gericht op de peuters en de thema’s vijf tot en met acht zijn meer afgestemd op kleuters.

Opbouw
De thema’s kennen een vast stramien. Ieder thema begint met een korte inleiding. Daarna volgt een aparte pagina waarop het taalaanbod is aangegeven. De spelactiviteiten spreken voor zich. Verder bevat elk thema informatie over: het niveau (bij elke activiteit staat aangegeven voor welk niveau het geschikt is), het doel van de activiteit, de werkvormen bij het thema, welke materialen nodig zijn en de observatiepunten om de vorderingen van de kinderen op de voet te volgen.

Aanpak
"Doe meer met Bas" wil ervoor zorgen dat kinderen zich goed ontwikkelen. Om dat doel te bereiken, zijn in het programma de nieuwste inzichten verwerkt over het effectief stimuleren van kinderen. Dit heeft geleid tot de volgende aanpak:
• in gesprek met kinderen
• goede vragen stellen
• spelend leren
• woordenschat als basis
• woorden leren bij rekenen
• veel voorlezen
• lezen aan de verteltafel
• de kleine groep als ingang
• samen met de ouders

Matrix
De handleiding bevat een matrix voor taal en een matrix voor voorbereidend rekenen. "Doe meer met Bas" heeft niet de pretentie een programma aan te bieden dat het hele dagprogramma vult. Op basis van de matrix is te zien welke accenten binnen het aanvullend aanbod nog wenselijk zijn.

Kijkwijzer
Speciaal voor het programma boekenwijzer is een kijkwijzer ontwikkeld. Hierin komen alle aspecten aan bod die van belang zijn om effectief te kunnen werken met Boekenbas, zoals: de inrichting van de ruimte, het management in de groep en de houdingsaspecten van de leidster en de leerkracht in het contact met de kinderen. De kijkwijzer is bedoeld als zelfevaluatie-instrument.
Inhoud "Doe meer met Bas" is uitgevoerd in een stevige multomap met losbladig systeem, gerubriceerd door tabbladen. De map bevat ook een cd met muziek van Bas. Naast spelen met Bas, kunnen ze zo ook luisteren naar en meezingen met Bas. De teksten van de liedjes, inclusief de muzieknotaties zijn opgenomen in de map.
Onderwerpen Beginnende geletterdheid, Logopedie, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen
Bestelnummer 80848

Tips, suggesties, adviezen

€ 199,00 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Bas, ga je mee?

Bas, ga je mee?

€ 18,00 (incl. 9% BTW)
Bas, waar ga je heen?

Bas, waar ga je heen?

€ 18,00 (incl. 9% BTW)