Doe mee met Schildpad en Aap

Samen oefenen met verhalen vertellen
Herkent u dat?.. ´Noa was bij Kees, maar ik heb een nieuwe hond, en toen was ik helemaal alleen´. Er is soms geen touw aan vast te knopen, maar hoe leer je een kind een verhaal of gebeurtenis na te vertellen? Dat is nog een hele klus. Om ouders, logopedisten en leerkrachten wat handvatten te geven is het Verhalen oefenboek ‘Doe mee met Schildpad en Aap’ ontwikkeld. Het oogt als een prentenboek vol met leuke verhalen. Dat is het ook! Er zijn tips en opdrachten toegevoegd om de vaardigheden van het vertellen van verhalen te leren.
Wat kan ik me daarbij voorstellen?
Het verhalenoefenboek is gericht op vier verschillende vaardigheden:
- Structuur van een verhaal
- Oriëntatie van persoon
- Oriëntatie van plaats
- Oriëntatie van tijd
Deze punten zorgen er samen voor dat een kind een verhaal duidelijk kan vertellen.

Schildpad en Aap maken allerlei avonturen mee. Deze zijn verdeeld over 6 verhaaltjes. In ieder verhaal is er een ‘wijze Worm’. Hij is degene die het kind vragen stelt of een opdracht uit laat voeren. Hierbij worden de vaardigheden aangeleerd en getraind. Worm legt alles heel duidelijk uit en geeft ook de voorlezer tips. Zo wordt het gemakkelijk voor iedere lezer om het kind deze vaardigheden aan te leren, ook voor ouders! Natuurlijk kan een logopedist het kind behandelen met het Verhalen oefenboek of ouders en leerkrachten instrueren. Naast het educatieve deel van het boek is het een prentenboekje waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven. De verhalen zelf zijn geschikt voor meerdere leeftijden. De vaardigheden zijn echter gericht op vijf- zesjarige kinderen.

Het effect
Het Verhalen oefenboek is statistisch onderzocht, met een positief significant verschil: het verhalen oefenboek heeft effect op kinderen met een stoornis in de Narratieve vaardigheden. Voor meer informatie kunt u het artikel lezen dat in maart 2015 geplaatst is in het vakblad ‘Logopedie’.

Artikel vakblad ‘Logopedie’ (PDF)

Tijdschrift voor logopedie Boeken & materialen (PDF)

Download hier gratis voorbeeldpagina`s (PDF)
Inhoud Een full-color prentenboek vol met verhalen met tips en opdrachten. 64 pagina`s, uitgevoerd in hardcover, formaat 245 X 175 mm.
Onderwerpen Logopedie, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4
Media/materialen Beeldverhalen
Bestelnummer 89275

Tips, suggesties, adviezen

€ 14,99 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

VisoDidac Mimiek!

VisoDidac Mimiek!

€ 24,90 (incl. 21% BTW)
Dag in Dag uit

Dag in Dag uit

€ 59,80 (incl. 21% BTW)
Raad snel en luid de bel!

Raad snel en luid de bel!

€ 34,80 (incl. 21% BTW)
Gevaren herkennen praatplaten

Gevaren herkennen praatplaten

€ 49,80 (incl. 21% BTW)