Doe de hussel IB/RT-set

* Leg zinnen in de goede volgorde tot een logisch verhaal
* Met zelfcontrole
* Voor groep 4 t/m 7
Doe de hussel en leg zinnen in de goede volgorde tot een logisch verhaal!
Nieuw! (Cito)training met Doe de hussel. Gebruikt u Draaitaal en/of Spellingtoren? Dan is Doe de hussel echt iets voor u! Doe de hussel oefent het herkennen van een goede zinsvolgorde binnen een verhaal. Het spelen van 1 serie duurt hooguit enkele minuten en de leerling werkt dan actief en gericht aan zinsbegrip, woordbegrip, verwijswoorden en signaalwoorden. Geschikt voor leerlingen in groep 4 t/m 7 (in België vanaf klas 2) en in de RT. Elk Doe de hussel-spel bevat meerdere series kaarten om zinnen in een goede volgorde te leggen zodat er een logisch verhaal volgt. Leerlingen husselen zinnen van links naar rechts zodat ze uiteindelijk tot een goed verhaal komen. Elke spe(e)lset bevat 96 zinnen waarmee leerlingen zowel begrijpend lezen als de woordenschat oefenen van de betreffende groep. Elk goed gevormd verhaaltje laat op de achterkant een oplossingswoord zien!

Voor welke leerlingen is Doe de hussel geschikt?
Doe de hussel is geschikt voor leerlingen in groep 4 t/m 7 (in België vanaf klas 2) en in de RT. Doe de hussel is een zelfcorrigerend spel dat op een leuke en snelle manier de bekende cito-oefenvorm ‘husselverhalen’ traint. Ideaal voor korte momenten tussendoor, de weektaak of het zelfstandig werken. Het spel kan individueel worden gespeeld, maar ook in tweetallen of kleine groepjes. Ook geschikt voor klassikale bespreking.

(Cito)training met Doe de hussel is fun en effectief
Doe de hussel oefent het herkennen van een goede zinsvolgorde binnen een verhaal. Uit een vier,- zes,- of achttal kaarten dient de leerling de goede volgorde van zinnen af te leiden. In reguliere begrijpend leesmethodes en toetsen zien we deze husseloefeningen ook terugkomen. Doe de hussel speelt de leerling alleen of samen op het niveau van groep 4, 5, 6 of 7. Het spelen van 1 serie duurt hooguit enkele minuten. De leerling werkt dan actief en gericht aan zinsbegrip, woordbegrip, verwijswoorden en signaalwoorden. De kinderen kunnen individueel of in kleine groepjes werken. Doordat een doosje meerdere series bevat, kunt u de series over (groepjes) kinderen verdelen en laten rouleren.

Hoe werken leerlingen met Doe de hussel?
Doe de hussel is een spel dat bestaat uit 48 kaarten met op elke voorkant van een kaart 2 zinnen voor 2 verschillende verhaaltjes (gekenmerkt door kleur) en op de achterkanten de te verzamelen letters voor het oplossingswoord. Voor groep 4 zijn het 12 series van 4 kaarten (dus 24 verhaaltjes). Voor groep 5 zijn het 3 series van 4 kaarten en 6 series van 6 kaarten (dus 18 verhaaltjes). Voor groep 6 zijn het 4 series van 6 kaarten en 3 series van 8 kaarten (dus 14 verhaaltjes). Voor groep 7 zijn het 6 series van 8 kaarten (dus 12 verhaaltjes). Elke serie van dat ‘x aantal kaarten’ is een spelletje op zich!

Het spel gaat als volgt:
• Schud de kaarten met dezelfde kleur zinnen (ook aangegeven met een nummer)
• Lees de zinnen op de kaartjes aandachtig en zorgvuldig
• Hussel de zinnen tot een logisch verhaal
• Leg de kaartjes van links naar rechts voor je neer
• Keer nu de kaarten om voor het oplossingswoord…
• Goed gedaan!? Speel ook het tweede verhaal op de kaartjes!

Handleiding (PDF)
Inhoud Waaruit bestaat Doe de hussel?
Doe de hussel is een zelfcorrigerend spel dat op een leuke manier het herkennen van een juiste zinsvolgorde traint en bestaat uit 4 doosjes: één voor groep 4, één voor groep 5, één voor groep 6 en een doosje voor groep 7. Doe de hussel is een spel dat bestaat uit 48 kaarten met op elke voorkant van een kaart 2 zinnen voor 2 verschillende verhaaltjes (gekenmerkt door kleur) en op de achterkanten de te verzamelen letters voor het oplossingswoord, totaal 96 zinnen per spel (totaal 24, 18, 14, 12 verhaaltjes). Er zijn dus 4 sets en per set 48 kaarten (formaat 80 x 80 mm). Per set verpakt in een kartonnen doosje.
Onderwerpen Beginnende geletterdheid, Logopedie, Remedial Teaching, Taalvaardigheden, Visuele waarneming
Groep/Leeftijd Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7
Bestelnummer 88636

Tips, suggesties, adviezen

€ 39,50 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Suus & Luuk boek: ZOMER

Suus & Luuk boek: ZOMER

€ 115,00 (incl. 9% BTW)
Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 2

Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 2

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Suus & Luuk boek: SINTERKLAAS

Suus & Luuk boek: SINTERKLAAS

€ 115,00 (incl. 9% BTW)
Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 1

Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 1

€ 21,80 (incl. 21% BTW)