Dag in dag uit lesmateriaal

Hoe begint een dag van Martijn en Julia en hoe eindigt hij? Wat doen beiden na het opstaan? Hoe poetsen ze hun tanden, douchen ze zich of gaan ze naar de wc?


De zes verhalen bestaan telkens uit zes aparte afbeeldingen. Onderwerpen als zelfstandigheid, hygiëne en veiligheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Taal en taalgebruik zijn essentiële onderdelen in de onderlinge communicatie. Door middel van visuele ondersteuning kunnen kind en begeleider aan de hand van verschillende opdrachten komen tot taalgebruik en taalverdieping.

Dit oefenprogramma is een aanvulling bij de gelijknamige plaatjesreeksen. Het bevat gestructureerde oefeningen voor verschillende taalaspecten. Indien een kind uitvalt op specifieke aspecten, bijvoorbeeld passieve woordenschat, kan ervoor worden gekozen deze geïsoleerd te oefenen.

Elke opdracht wordt voorafgegaan door een instructie en aandachtspunten/tips voor gebruik. In de map vindt u een schematische weergave van de taken die verschillende deelaspecten van de taal vertegenwoordigen. Voor zowel Nederlandstalige als anderstalige kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs is het programma uitermate geschikt.

In de groepen 3 t/m 8 kan het worden gebruikt om schrijf- en leesvaardigheid te stimuleren. Het programma is praktisch in gebruik en geschikt voor leerkrachten, remedial teachers en logopedisten. De opdrachten lenen zich voor individuele begeleiding of in een klein groepje van drie tot zes kinderen, maar zijn ook klassikaal te gebruiken.
Inhoud 80 pagina’s A4 kopieerbladen met beeldverhalen en
leesteksten van verschillende moeilijkheidsgraad inclusief opgaven en antwoorden. In ringband.
Onderwerpen Logisch denken, Logopedie, Taalvaardigheden, Visuele waarneming
Groep/Leeftijd Groep 6, Groep 7, Groep 8
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen
Bestelnummer 163031

Tips, suggesties, adviezen

€ 32,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Max Oefenkaarten - Taal Groep 4 - Set 2

Max Oefenkaarten - Taal Groep 4 - Set 2

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 2

Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 2

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Taal Groep 4 - Set 1

Max Oefenkaarten - Taal Groep 4 - Set 1

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 1

Max Oefenkaarten - Taal Groep 3 - Set 1

€ 21,80 (incl. 21% BTW)