Communicatieve taaltherapie

Marianne Rodenburg-van Wee, Josien Koopman, Chantal de Wit
Logopedisten behandelen vele jonge kinderen met taalontwikkelingsstoornissen. Doelgericht en op een natuurlijke, communicatieve manier werken aan taalaspecten geeft volgens onderzoek de beste resultaten. Communicatieve taaltherapie voor kinderen geeft een praktische beschrijving van de theorie van Van den Dungen (2007). Dit praktijkboek biedt logopediebehandelingen die weinig voorbereidingstijd vragen en communicatief en zeer doelgericht zijn.

Communicatieve taaltherapie voor kinderen is het eerste boek dat praktische werkvormen aanbiedt voor communicatieve taaltherapie aan kinderen met taalontwikkelingsstoornissen met een talige leeftijd van 2;6 tot 6;0 jaar. De doelen voor het lexicon, de morfosyntaxis en de pragmatiek worden in het boek helder en overzichtelijk uitgewerkt. Het boek bestaat uit 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten voor de logopedische behandeling. Bij iedere activiteit staat welke materialen nodig zijn en hoe de activiteit uitgevoerd kan worden. De aantrekkelijke afbeeldingen bieden een goede aanvulling en ondersteuning.

Dit boek is bedoeld voor logopedisten en logopediestudenten. Ook leerkrachten, groepsleiders, remedial teachers en ouders kunnen het, onder begeleiding van een logopedist, gebruiken.

Inhoud (PDF)
Inhoud 280 pagina’s, formaat 297 x 210 mm
Onderwerpen Logopedie, Taalvaardigheden
Media/materialen Vakliteratuur
Bestelnummer 88223

Tips, suggesties, adviezen

€ 61,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Fonologische stoornissen

Fonologische stoornissen

€ 46,50 (incl. 9% BTW)
Spraaktaal

Spraaktaal

€ 31,00 (incl. 9% BTW)
Myofunctionele Oefenordner

Myofunctionele Oefenordner

€ 98,50 (incl. 21% BTW)