• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
OK of niet OK?
OK of niet OK? €69,80

OK of niet OK?


Spel bestaat uit plaatjes met situaties uit het dagelijkse leven
Klopt het wat er op het plaatje staat?
€69,80
Bestelnummer: 89358
Inhoud: 12 kunststof stroken met telkens vier afbeeldingen, 12 kunststof controlestroken, 48 transparante kunststof kaartjes met duim, inclusief handleiding. In een kartonnen doos. Vanaf 4,5 jaar.
Informatie

Spel bestaat uit plaatjes met situaties uit het dagelijkse leven

Regels, normen en waarden zijn niet altijd en overal hetzelfde en verschillen ook nog eens van cultuur tot cultuur. Bij waarden denk je aan ‘rekening houden met elkaar’. Normen zijn regels die uit waarden voortkomen. Bij de waarde ‘rekening houden met elkaar’ hoort bijvoorbeeld de norm dat je in de tram opstaat voor oudere mensen. Die regel staat nergens beschreven maar we verwachten dat die toch bij iedereen bekend is. Van het moment dat iemand een ongeschreven regel niet respecteert wordt hij scheef bekeken.

Dit spel legt verschillende situaties voor, die de kinderen mogen beoordelen als zijnde OK of niet OK. Het kan zijn dat sommige situaties op verschillende manieren worden ervaren door de kinderen. In dat geval is het zinvol er aandacht aan te besteden en het te bespreken in de klasgroep. Het spel kan ook een vervolg krijgen in de klasgroep want ongetwijfeld leven er bij kinderen ook nog situaties waarbij ze misschien twijfelen of het Ok of niet Ok is, zo maak je die situaties bespreekbaar. Nog een voordeel om deze situaties in de klasgroep aan te kaarten is dat je ook tips en houvast kunt geven voor wat kinderen kunnen doen in een vervelende situatie. Bijvoorbeeld: als je niet met je vrienden mee wilt kijken naar internetsites die niet voor kinderen zijn en je wilt daarom niet uitgelachen worden, wat kun je dan doen of zeggen.

Geef 2-3 kinderen de helft van de kaarten en laat hen elke situatie beoordelen met OK (duim omhoog) of niet OK (duim omlaag). Als de situaties beoordeeld zijn kunnen ze de controlestrookjes erbij leggen en dan ontdekken de kinderen of ze alle situaties goed beoordeeld hebben. Het zou goed zijn als u als leerkracht op dat moment even bij het spel komt kijken om situaties die anders beoordeeld werden door de kinderen, aan te kaarten en te bespreken. Geef dan de andere helft van de kaarten.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »